hits


OVERVELDENDE RESPONS


21.02.2018 | 22:54 | HverdagRett og slett. Takk for så mange hyggelige tilbakemeldinger på forrige innlegg. Det betyr virkelig mye for meg at så mange viser interesse og positiv respons, ikke minst at folk kjenner seg igjen og ser nytten i å snakke om temaet. Bare herlig.

Tusen takk.

Emma

0 KOMMENTARER

På godtone med moder jord


17.02.2018 | 09:44 | HverdagGod lørdag og god helg!

Overlevde uka med meget god margin, og har inntil videre en super lørdag. Det er noe særegent ved helga som bare får nervene i kroppen og alt stress til å roe seg. Ingen bekymringer. Om noen timer åpner også Bomuldsfabriken kunsthall for sesongen, og tross at jeg skal jobbe bak disken under åpningen, er arrangementet noen jeg ser stort frem til! Så mange gleder og høydepunkter, at jeg ikke kan annet enn å være på godt humør.

Dersom denne harmoniske lørdagen ikke får en dramatisk vending, øker forventingene for i morgen. Da har jeg ingenting på programmet, og kan bruke tiden på hva enn som måtte krysse tankene mine. Akkurat nå dagdrømmer jeg om flott vær (full sol, null skyer og temperaturer på minusgrensa), Hove, kaffe (kanskje et cafébesøk?) og et varmt bad. Det hadde vært midt i blinken. Derimot gjenstår det å se hva moder jord leverer, og om det oppstår noe annet uventet. Man vet aldri.

Karpe diem, er det ikke det man sier?

Emma

2 KOMMENTARER

Nesten helt helg


15.02.2018 | 20:27 | HverdagFlott torsdag!

Sitter igjen med en god følelse i kroppen i kveld, etter en dag fylt med alle mulige følelser, i all hovedsak positive. Været bydde/ byr i dag på snø, snø og snø, men er det rart og si at det på en måte er litt flott? Irriterende og slitsomt, men samtidig litt fint.

Hadde også en fin dag i arbeid, flott tur på bussen (selv om den ikke stoppet på stoppet mitt (selv om jeg trykket på stopp-knappen)) og en rolig og avslappende kveld. Ser for øyeblikket på tidligere episoder med Keeping Up With the Kardashians. Ikke helt meg, men samtidig veldig meg, så koser meg svært godt med det. Har akkurat laget meg en skål havregryn med banan også, så kvelden kan i grunn ikke bli stort bedre!

Håper du også får en like tilfredstillende dag som den jeg har hatt!

Emma

0 KOMMENTARER

Valentinesvanvidd


15.02.2018 | 19:50 | HverdagHvor mange skrytebilder har jeg ikke sett av røde roser, omfavnende par, konfekt og annet kliss klass de siste par dagene - jo, altfor mange. Og likevel publiserer jeg et likedan selv?

Valentine; stemninga, forventingene og det å bli gjort stas på av dine nærmeste, de som du er glad i, og som er glade i deg tilbake. Det er en uhyggelig koselig dag i mine øyne. Mange mener merkedager som disse kun skaper en materialistisk boom, med kjøpepress langt oppi skyene og forventninger større enn deg selv. Jeg på min side, mener derimot at valentine fort kan vendes til å bli en svært positiv og givende begivenhet. For meg er valentine en dag for ettertanke; en dag som minner meg på å sette pris på de personene som står meg nærmest, dem som bruker tiden sin på meg, som gir meg oppmerksomhet og glede. De personene som i en ellers stressende og utmattende hverdag muntrer meg opp, som viser at de bryr seg og er der for meg. Blås i OL - det er disse personene som virkelig fortjener en medalje. Jeg skryter ikke av rosene i sin materialistiske tilstand, men som et symbol blir dem en påminnelse om et positivt minne.

Del så mange bilder du føler for fra din personlige valentinsdag. Enten du tilbrakte den i eget selskap, og tok litt ekstra vare på deg selv, eller om du gjorde en stor feiring ut av det, med familie og venner. Sett pris på gledene og de gode minnene! Og gjerne la omverdenen se det! Hadde det vært opp til meg skulle jeg gjerne hatt valentinsdag hver dag, jeg.

Takk for meg.

Emma

0 KOMMENTARER

Prioriteringer


13.02.2018 | 18:25 | HverdagGod ettermiddag!

I morges var det virkelig tungt å forlate senga og den varme dynas komfort, til fordel for en middelmådig dusj og kilometer med kø på alternative E18. Omkjøring og rushtrafikk går ikke som smurt, men man kommer seg heldigvis frem til slutt. Arbeidsdagen var også noe humpete, takket være en tilbakevendende hodepine, men likevel en flott dag! Alt ordner seg med en pakke paracetamol-tabletter og banan. 

Nå har sola gått ned, og jeg er allerede trøtt - som bestilt. Jeg blir nok likevel å utforske internettets dyp noen minutter til, før jeg omsider tar meg en lur. Å sove på sofaen er faktisk bare helt herlig, synes jeg. Blir spennende å se hvor lenge jeg holder ut. Må ikke glemme at det er en viktig dag i morgen.

Håper du også har hatt en fortreffelig tirsdag!

Emma

2 KOMMENTARER

Fundamentalisme


12.02.2018 | 19:02 | HverdagMørket og kvelden har ankommet. Personlig er jeg allerede noe utslitt, men blir for dumt å legge seg allerede nå. Ligger for øyeblikket på sofaen, og har viet meg ut i "Minimalist"-retningen på YouTube. Der er det virkelig mye inspirasjon og alvor å ta tak i, så tror jeg må skrive mer om temaet ved en senere anledning. Kort sagt lever mange av oss i et forbrukersamfunn proppet med kortvarig og materialistisk lykke - men det er mulig å bevisstgjøre seg selv og rydde opp i fysisk og mentalt kaos. Meget dypt. Søk det opp.

Ellers fikk jeg påbegynt min poetiske lesning, høytlesning faktisk (Vebjørn var ikke like begeistret), og tok meg selv i å bli oppgitt over å ikke ha gjort det tidligere. Kan ikke uttale meg om hvorvidt Tomas Espedals "Gå. Eller kunsten å leve et poetisk liv", er en passende startstrek for en amatør på lesefeltet, men for meg var språket både kompakt, utfordrende og tankevekkende. Skal ikke skryte på meg å ha lest mye av boka, for rakk bare frem til side 18 før jeg fant annet å bedrive tiden med. Men FOR en vekkelse. Jeg innser at mange av livets fasiliteter og berikelser fort blir glemt og tatt for gitt. Utdrag, s. 17:

 

"Det er bare å tenke tanken: du skal leve hele livet med deg selv.
Du kan finne en ny kjæreste, du kan forlate familie og venner, reise bort, finne en ny by og nye steder,
du kan selge det du eier og kvitte deg med alt du ikke liker, men du kan aldri - så lenge du lever - bli kvitt deg selv."

 

Samtidig innimellom de lange tankerekkene i dypet av eget intellekt, krysset jeg styrketreningen av lista. Har forhåpentligvis styrket kjernemuskulaturen nok til å holde både kroppen og motet oppe på jobb i morgen, men antar at det ikke blir en utfordring. Jeg jobber noen timer som assistent i barnehage, som både kan være en tålmodighetsprøve, dog mye moro. Ser virkelig frem til morgendagen, og det den måtte by på.

Jeg måtte lete opp sitatet fra Espedal, og sitter fremdeles med permene i hånda. Tror jeg overgår meg selv og forsøker på enda mer filosofisk input før jeg gir meg i kveld. 

Sett pris på tilværelsen da.

Emma

6 KOMMENTARER

Havregryn og selvdisiplin


12.02.2018 | 10:47 | HverdagHei.

Jeg våknet tidlig i dag, tilsynelatende av en trimmet traktor som forsøkte å brøyte gata utenfor. De siste dagene har været endret seg fra et glimt av vår, til snøkaos og null-føre. Jeg foretrekker førstnevnte.

På tross av at kroppen ikke henger helt med, har jeg derimot fått meg selv til å trene litt pilates før frokost. Nå sitter jeg foran vinduet, og kan vitne brøytedramatikken (inne i varmen) med ei havregrynskål i hånda. Det føles godt å tenke på at jeg ikke nødvendigvis må utendørs, og at andre frivillige naboer påtar seg ansvaret med å klarere veiene og sperre nabolagets biler inne på morgenkvisten. Takk for at dere eksisterer - selv om kjøretøyene deres bråker noe hinsides.

Det er ingen hemmelighet at jeg har lagt min elsk på Cassey Ho og YouTube-kanalen hennes Blogilates. For dere som likevel ikke vet hvem hun er og hva konseptet går ut på, er det i bunn og grunn en videoblogg hvor pilates-instruktør Cassey Ho deler treningstips og treningsøvelser. Øvelsene hennes krever intet utstyr, kun deg selv og et hint av selvdisiplin og motivasjon. Har mange favoritter, men gjennomførte i morges hennes nyeste lår- og rumpeøvelse. Har foreløpig delte meninger om denne sekvensen, men skal ikke bortlegge den riktig enda. Uansett gøy å teste noe nytt!

Skal ellers forsøke å lese poetisk litteratur og gjøre et par flere styrkeøvelser i dag. Med andre ord en dag for selvpleie. Har åpnet overnevnte poetiske litteraturbok tidligere i håp om å påbegynne den, uten hell. Men i dag er dagen. Jeg bare kjenner det.

Ønsker deg en ikke-blå mandag!

Hilsen ei jente som ikke husker sist hun leste ei bok

0 KOMMENTARER

¡Hola!


13.11.2017 | 11:25 | HverdagHeisann sveisann, jeg er i Spania, hvor er du?

Vi ankom Nerja, en liten kystby på sørsiden av Spania, med buss på fredag. Imponerende nok maktet vi å glemme den ene kofferten på bussen, som ikke ble returnert før i går formiddag. Likevel var ankomsten en hyggelig opplevelse, og Nerja i seg selv har inntil videre ikke skuffet. 

Gårsdagen gikk med til å utforske byen, nyte strandlivets fasiliteter og spise både god og dårlig mat. Vi besøkte også et lokalt marked like ved feriehuset vi benytter, hvor de tilbød alt fra åpnede styling- og velværeprodukter, til pelskåper, sverd og Playstation 2. Et svært bredt utvalg, med andre ord. 

Det eneste jeg har reagert på her nede i de sydlige strøk er derimot temperaturene. Man forventer ofte at Spania betyr varme og sol. Sola har utvilsomt fulgt oss hele tiden - non stop. Gradene er på andre siden ikke mye å skryte av. Om dagen er temperaturene som en norsk sommer, ca. 17-19 grader, men det føles kjøligere og vi spaserer rundt i gensere. Vi som har pakket med gensere iallefall. Ikke alle forventet temperaturene til å være så kjølige, og har av den grunn ikke pakket deretter.

Nå hører jeg at resten av huset har begynt på frokosten, så jeg må nok komme meg i hakk, jeg også snart. Frokosten nytes på takterrassen, og jeg har kjøpt god gammaldags makrell i tomat på den lokale butikken. Det slår aldri feil!

Ønsker dere alle en flott og solrik dag!

0 KOMMENTARER

Blurry


29.10.2017 | 22:54 | HverdagKvelden listet seg ikke på i kveld, den løp heller, og jeg er pent sagt sliten nå. Ifølge min biologiske klokke bikker den snart midnatt, som for meg blir i seneste laget. Heldigvis kan jeg se tilbake på trivelig middag på Egon, litt strikking, og farmen selvsagt. Tiden var definitivt verdt det.

Ellers tok typen just skjegget han hadde spart så lenge på. Med det likner han den unge gutten jeg lærte å kjenne engang for lenge siden. Jeg må nesten si å være nyforelsket igjen. Fjerner man et stort skjegg, etterlater man iallfall mye menneske. Og det klager jeg ikke på.

Jeg tviler på at dagen begynner like tidlig i morgen som denne, men det vil bare tiden vise. I morgen skal jeg hvert fall få påfølgende opplæring i den nye jobben, så jeg er spent på hva ei ny uke bringer. 

Ha ei fin natt, enn så lenge!

0 KOMMENTARER

Fine


27.10.2017 | 00:24 | HverdagHeeey første bilde av meg selv? Ser jeg presentabel ut? Beskjærte bort froskelåra med sandaler i bunn, for å pynte på min glamorøse virkelighet. Dagen i dag var nemlig alt annet enn glamorøs.

Startet optimistisk med luftetur på Arendals urbane tak, siden sola (hvem er det?) endelig viste seg etter en overdrevent lang høstferie. Deretter slo forkjølelsen meg et hardt slag i trynet og jeg lå langtrukken på senga med ullsokker og dyne over meg. Kanskje ikke den mest effektive og produktive ettermiddagen, men jeg føler meg iallfall bedre i formen allerede.

I morgen skal jeg strikke masse og treffe gode venner i hyggelig selskap. Ingenting kan slå den kombinasjonen, så jeg må innrømme at morgendagen ser svært lovende ut.

Kjæresten min heter forresten Vebjørn, og sparer til Tromøyas feteste skjegg. Hva synes du? Har du noen tips for en fyldig og sunn manke på haka?

0 KOMMENTARER